Fül Orr Gégészet

Mi történik A fül-orr-gégészet vizsgálatAI során?

A fül-orr-gégészet vizsgálatai során a jelen panaszok mellett sokszor fontos kikérdezni az előzményeket, korábbi betegségeket, azt hogy milyen vizsgálatok történtek, milyen gyógyszeres vagy egyéb terápia volt.

A fül-orr-gégészeti panaszok elég gyakoriak, és fontos mielőbb orvoshoz fordulni.

A fül:

fül-orr-gégészet vizsgálatainak egyik eszközeA fülkagyló és a mögöttes régió megtekintése után megfelelő méretű fültölcsérrel áttekintjük a külső hallójáratot és a dobhártyát. Amennyiben ezt akadályozza a fülzsír vagy egyéb pl. gyulladásos váladék akkor előbb ki kell tisztítani a hallójáratot. Ez történhet fülmosással, de szívóval is.

mikroszkópos fülvizsgálat a fül-orr-gégészeten

Ha szabad szemmel nem egyértelmű a helyzet akkor mikroszkóppal sokkal biztosabban ítélhető meg a status. A dobüreg állapotának megítélését segíti a tympanometria mely a dobüregi nyomásviszonyokról ad felvilágosítást.

fülvizsgálat a fül-orr-gégészeten fülmosás a fül-orr-gégészeten


Az orr:

Orrtükörrel Resize of IMG_5567 vizsgáljuk  az  orrüregeket, az orrsövényt orrkagylókat ezek elváltozásait és a nyálkahártya eltéréseit. Szükség esetén a váladékot leszívjuk vagy tenyésztés céljából mintát veszünk belőle. Orrmelléküreg gyulladás gyanúnál ultrahang vizsgálatot végzünk. Illetve a pontosabb diagnózishoz szükség lehet endoszkópos vizsgálatra, ez végezhető merev vagy flexibilis eszközzel érzéstelenítés után. Így jól láthatóvá tehető az orrgarati régió,a fülkürt szájadéka és az orrmandula.

orrvizsgálat fül orr gégészet

.

.


Orrmelléküreg vizsgálat:

Orrmelléküreg vizsgálat fül-orr-gégészet

Endoszkópos vizsgálat

Endoszkópos vizsgálat fül-orr-gégészeten

.


A garat:

A szájüreg, nyelv, Resize of IMG_5575nyelvalatti régió,torokképletek, torokmandulák vizsgálata nyelvlapoccal történik. Az orrmandulát kis tükörrel tekinthetjük meg. Figyeljük a nyálkahártya esetleges elváltozásait és váladék mintát vehetünk tenyésztés céljára. Ez történhet góckérdés tisztázására, elhúzódó gyulladásoknál vagy műtétek előtt.

garatvizsgálat

.

.

.


A gége:

Resize of IMG_5581Vizsgálata egy kör alakú megmelegített nyeles tükörrel történik úgy, hogy a szájpadlás hátsó részéhez támasztjuk miközben a nyelvet egy gézlappal fogva óvatosan előrehúzzuk. Mindeközben a betegnek szájon át kell levegőt venni, lihegni. Így áttekinthető az algarat, a nyelvgyök, a gégefedő, a hangszalagok és a légcső bevezető szakasza.

Előfordul, hogy a túl erős garatreflex nehezíti a vizsgálatot, ilyenkor Lidocain sprayvel lehet érzésteleníteni, ami betegnek és orvosnak is megkönnyíti a vizsgálatot.

gégevizsgálat fül-orr-gégészet

.


A nyak:

 fül-orr-gégészetLegvégül a nyak áttapintása történik a regionális nyirokcsomók a nyálmirigyek és pajzsmirigy megítélése céljából.

A diagnózis felállítása után megbeszéljük a gyógyszeres és egyéb kezelést, a további teendőket, vizsgálatokat, kontroll szükségességét. Szükség lehet még hallásvizsgálatra /audiológia/ szédülés esetén otoneurológiai vizsgálatra, hangképzési problémánál foniátriara,esetleg allergológiai vizsgálatra, laborra. Ezeket az alapvizsgálat nem tartalmazza.

Bejelentkezés a fül-orr-gégészeti vizsgálatra: 06 1 308-8670 vagy a 06 30 577-0771 telefonszámokon.

 

Fül-orr-gégészet kezelések árai

Fül orr gégészet árak megtekintéséhez nézze meg árlistánkat.

A fül-orr-gégészeti vizsgálatokra a környező településekről is várjuk pácienseinket:

Budakeszi, Solymár, Nagykovácsi, Pilisvörösvár